Deze website maakt gebruik van cookies


Algemene informatie

Republiek Turkije ookwel Türkiye Cumhuriyeti is een parlementaire republiek dat ligt in Zuidwest-Azië en Zuidoost-Europa. Veel mensen denken vaak dat de Hoofdstad van Turkije Istanbul is, omdat het natuurlijk een moderne en Toeristische stad is. Toch is de stad Istanbul niet de hoofdstad. De hoofdstad van Turkije is namelijk Ankara. Tuurlijk ligt voor een kleine hoeveelheid in Europa. Het westelijke deel van Instanbul en het gebied ten westen daarvan ligt in Europa. Het andere grote gedeelte van Turkije ligt in het Aziatische gedeelte. Het Aziatische- en Europese gedeelte word gescheiden door de zee van Marmara, de Bosporus en de Dardanellen. Dit verbindt tezamen de Middellandse Zee met de Zwarte Zee. Turkije grenst aan Bulgarije, Armenië, Griekenland, Georgië, Azerbeidzjan, Iran, Irak en tot eind Syrië.


Turkije is medeoprichter van de Verenigde Naties (VN), de Organisatie voor Islamitische Samenwerking, de Organisatie voor Economische samenwerking en Ontwikkeling en de Organisatie voor Veiligheid en samenwerking in Europa.


Turkije is een van de belangrijkste Toeristische bestemmingen wereldwijd. Internationaal gezien stond Turkije in 2016 op de 9de plaats qua bezoekersaantallen. Daarom ga ik jullie vandaag reisadvies geven over Turkije.


Tevens geldt er sinds 2016 in Turkije een noodtoestand; deze toestand is in juli 2017 weer verlengd. Deze toestand houdt in dat Turkse autoriteiten je staande mogen houden en ondervragen. Als je rechterlijk vervolgd worden kan je zelfs in tijdelijke hechtenis gehouden worden. Houdt hier dus rekening mee.


Bezienswaardigheden

reisadvies

Turkije is zoals de meeste mensen wel weten is Turkije zeker een groot land, dat betekent natuurlijk dat er zat bezienswaardigheden zijn. Een voorbeeld daarvan is Hagia Sophia. Een plek je zeker moet bezoeken is Pamukkale. Pamukkale betekent ''kasteel van katoen'' in het Turks en deze naam is perfect gekozen voor deze plek. Deze plek is namelijk helemaal wit. Hoe dat kan? Op een heuvel in de binnenlanden van Turkije is kalkrijk uit de bronnen gestroomd die hebben gezorgd voor indrukwekkende kalkstenen baden. Boven op de heuvel kan je ook nog is zwemmen in de bron.


Gaat u dit jaar langs Istanbul, bezoek dan zeker het Topkapi paleis. Het paleis was vierhonderd jaar lang het centrum van het Ottomaanse macht en dit was de plek waar de sultans toen der tijd woonden.


De stad Izmir is ook erg bekend onder de Nederlandse Turken, de stad ligt in het westen van Turkije. Ook is het Ege gebied erg bekend.


Terrorisme

Er zijn afgelopen jaren veel terroristische aanslagen gepleegd, dit al sinds juni 2015 actief. Het risico qua aanslagen geldt voor heel het land, dit komt voornamelijk vanwege de strijd tegen de terroristische organisaties Koerdische Arbeiderspartij ook wel bekend onder de naam PKK. Ook is Turkije in strijd tegen de Islamitische Staat van Syrië en Irak wat natuurlijk bekend staat als ISIS.


In Turkije is een verhoogd veiligheidsrisico. Let dus ten alle tijde op en vermijd reisjes naar steden die bij de grens met Syrië liggen. Daar zijn gevallen bekend van ontvoerde toeristen en beschietingen vanaf Syrisch gebied.


Afgelopen aanslagen in Turkije

Nieuwsjaarnacht van 2017 is er een aanslag plaatsgevonden in een bekende nachtclub in Istanbul, hierbij zijn er 39 doden gevallen

19 december 2016 werd de Russische ambassadeur neergeschoten tijd een de opening van een foto expositie in de stad Ankara.

17 december 2016: aanslag op een militair personeelsbus in de buurt van de Erciyes universiteit in de stad Kayseri. Hier zijn 13 doden gevallen en 48 gewonden.

10 december 2016: een dubbele aanslag vond plaats bij het bekende voetbal stadion van de voetbalclum Besiktas in Istanbul. Hierbij zijn 44 doden en vele gewonden gevallen.