Deze website maakt gebruik van cookies


Turkije visum

Als je op vakantie gaat naar Turkije dan is het zo dat je een visum nodig hebt. Het visum kon je eerst altijd op de plaats van de bestemming kopen, alleen is dit sinds 2015 niet meer zo. Tegenwoordig moet je een visum online aanvragen. Er gaat dus het een en ander veranderen.

visum

Het e-visum

Voor 2015 was het zo dat je nog bij de grens van het land een papieren visum kon kopen. Dit is inmiddels al niet meer zo, er zijn tegenwoordig e-visums. Een e-visum is een visum dat je online aanvraagt. Er zitten wel voordelen aan het e-visum, zo is een e-visum goedkoper dan een papieren visum dat je bij de grens zou kopen. Voor een e-visum betaal je ongeveer 18 euro, dit bedrag lag vroeger wel wat lager. Wat een groot voordeel is, is dat je met een e-visum meestal wel de langere wachtrijen langs kunt lopen omdat je een e-visum hebt. Je kunt op veel verschillende websites het e-visum aanvragen, de officiële website voor het aanvragen is de website van het Turkse ministerie.

Een e-visum heb je zo aangevraagd, het kan al in drie stappen geregeld zijn. Het visum krijg je via de mail opgestuurd. Als je op het vliegveld bent kunnen ze daar in het systeem kijken en zien of je een visum hebt. Het is aangeraden om de mail goed te bewaren, het is namelijk het bewijs dat je het visum hebt. Als je echt zeker wilt zijn dat je deze bewaard kun je de mail het beste even uitprinten en meenemen om vervolgens op het vliegveld te laten zien.

Denk er wel om dat elke reiziger een visum moet hebben. Als je bijvoorbeeld met zes personen naar Turkije gaat heb je er ook zes nodig. Als je nog een goede uitleg wilt hebben voor het aanvragen van een e-visum, kun je het beste de website van het Turkse ministerie eens bekijken.

Het Turkije visum betalen

Een e-visum koop je online, dus zal er ook online betaald moeten worden. Als je via de website van het Turkse ministerie een e-visum aanvraagt, dan is het alleen mogelijk om met MasterCard of met Visa te betalen. Het kan zo zijn dat je geen van beide hebt, dan is het nog altijd mogelijk om via een andere website een visum aan te vragen. Hier wordt meestal wel een kleine toeslag voor gevraagd. Maar bij deze websites kun je wel betalen met meerdere opties. Nadat je het e-visum hebt aangevraagd en betaald hebt kan het 48 uur duren voordat je een mail krijgt met hierin je e-visum.

Geldigheid e-visum

Het visum dat je koopt is voor een bepaalde tijd geldig, een Turks visum is dan 180 dagen geldig vanaf de datum dat jij hebt gekozen. Met dit visum kun je meerdere keren Turkije inkomen. Je mag alleen niet meer dan 90 dagen achter elkaar in Turkije verblijven. Je moet er wel op letten dat je paspoort dat je hebt nog minimaal zes maanden geldig moet zijn bij de aankomst. Het is ook zo dat kinderen een eigen documenten nodig hebben.