Deze website maakt gebruik van cookies


Turkije

Tegenwoordig gaan veel mensen naar Turkije om hun vakantie te vieren. Turkije heeft veel te bieden denk hierbij aan all-inclusive hotels, bezienswaardigheden en lekkere stranden om te relaxen. De all-inclusive hotels zijn een grote reden waarom vele Nederlanders naar Turkije op vakantie gaan. Deze welgenoemde all-inclusive hotels zijn vol met luxe en goed verzorgde faciliteiten denk hierbij aan een luxe zwembad een leuke strand bar en een goed verzorgde slaapkamer. Verder zijn er ook genoeg leuke bezienswaardigheden te ontdekken. En om niet te vergeten lekkere stranden om te zonnen of te gaan zwemmen.


De Hagia Sophia

De Hagia Sophia is een enorm gebouw dat in Istanboel staat, al sinds ze zesde eeuw. Vanaf de zesde eeuw was het orthodoxe basiliek en het werd in de elfde eeuw overgenomen door de turken, en dus werd omgezet tot een moskee. In het heden is het een museum wat natuurlijk super bijzonder en leuk is voor toeristen.vakantie turkije

Efeze

De Efeze is een soort van een ruïne dat vroeger een romeinse stad was. De stad is nog in een prachtige staat en daarom prachtig om te zien. Als je hier al toerist zijnde rond loop zul je dus ook de romeinse sfeer kunnen proeven. Het bekendste gebouw in deze oude romeinse stad is de oude bibliotheek van Celsus. Voor de rest zijn er nog vele en prachtige bezienswaardigheden te trotseren in Turkije. Ik raad het zeker aan om deze te bezoeken.


Jongeren vakantie

Voor de rest kun je ook jouw jongeren vakantie vieren in Turkije, een leuk voorbeeld hiervan is Marmaris waar volop wordt gefeest in de zomer, zelf heb ik een aantal jaar geleden hier ook mijn vakantie gevierd en het was best leuk! Veel jongeren komen inderdaad ook naar Marmaris om hun vakantie te vieren. Er is hier ook een uitgaans strip te vinden met vele verschillenden disco’s om feest te vieren.Geschiedenis

De Turken hebben een rijke geschiedenis, wat ik graag hoor over de Turkse geschiedenis is de tijd van het Ottomaanse rijk. Het Ottomaanse rijk werd gesticht door de Oguz turken. De leider van de Oguz turken was Osman nummer 1. Het Ottomaanse rijk werd gevormd rond het jaartal 1300. Het begon nog als een klein rijk en werd op bijzondere wijze snel uitgegroeid tot één van de machtigste rijken in de geschiedenis. Zij begonnen als eerst met het veroveren van de koninkrijken van Bulgarije en Servië. Zo werden Walachije en Bosnië het volgende doelwit. En zo is het Ottomaanse rijk uitgebreid tot één van de machtigste rijken ter wereld.


Conclusie

Naar mijn mening is Turkije een prima vakantie bestemming, ook voor jongeren vakanties. ik vond het zelf een super leuke vakantie en heb prima genoten en mijzelf ook prima vermaakt tijdens het uitgaan. Wat misschien wel beter zou kunnen is dat er meerdere bekende voor Nederlanders dan vakantie en feest bestemming kunnen komen voor de rest is alles prima geregeld en fijn om te komen.